Rulada cu ciocolata

de alinutza88 in Dulciuri, 3 Mar 2012 | 19892 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  •  4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • esenta de rom

Crema ganache de ciocolata:

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata:

BLAT: se iau cele 4 oua, se separa albusurile de galbenusuri.Se bat spuma albusurile cu praful de sare. Separat batem galbenusurile cu cele 4 linguri de zahar,adaugate pe rand,pana se topeste zaharul si devine ca o spuma.

Se incorporeaza galbenusurile in albusuri amestecandu-se cu o spatula de jos in sus; se adauga faina cernuta, in ploaie. Adaugam esenta de rom si omogenizam.Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia.

Se lasa la cuptor circa  20 minute,sau in functie de cuptor,pana devine usor rumenie la suprafata,altfel se intareste prea tare si nu se mai poate rula.Cand a devenit aurie pe margine scoateti-o din cuptor.Eu am rulat cu tot cu hartie.Cine nu are hartie de copt tapeteaza tava cu ulei si faina si ruleaza blatul intr-un prosop umed.

GANACHE DE CIOCOLATA: rupem ciocolata in bucati.Punem frisca intr-un vas pe baie de aburi si adaugam ciocolata.Mestecam continuu pana se topeste ciocolata (atentie nu trebuie sa fiarba).Dam deoparte si lasam la racit,apoi bagam crema pentru 30 de minute la frigider.Mixam apoi crema pana isi dubleaza volumul.

Desfacem rulada si o umplem cu crema de ciocolata,apoi strangem din nou rulada.Se poate orna cu frisca,ciocolata rasa,sau dupa imaginatia fiecaruia.La mine insa nu a rezistat decat pana in stadiul de ornat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

marinicayou10 1

04.03.2012, 23:42

Foarte buna rulada

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:34

buna buna

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:45

foarte bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciocolata alba si mascarpone